Traditionell Kinesisk Medicinsk massage i Eskilstuna | Hälsokuren Hälsocenter

Tui Na

- Traditionell Kinesisk Medicinsk massage

Unik och flertusenårig behandlingsform

Tui Na är en unik och flertusenårig behandlingsform som innebär att man behandlar klienten med en kombination av massage och akupressur (tryck på punkter med fingrarna). Istället för nålar används händer, fingrar och knogar för att rätta till problem och obalanser i kroppen. Massagen går ut på att få igång flödet av energi i meridianerna.

I Kina används Tuina på sjukhusen med mycket goda resultat. Tuina massagen innehåller mer än 32 olika tekniker och är en medicinsk massageform som aktiverar kroppens akupunktursystem enligt kinesiska principer. Den sätter fart på kroppens energiflöden och balanserar kroppen, ger bättre motståndskraft och förebygger sjukdomar. Den används till att behandla alla problem i ryggen och rörelseapparaten. Massagen behandlar också olika smärttillstånd vid ischias, huvudvärk, idrotts och arbetsskador, stroke, högt blodtryck, sömnproblem, trötthet och utmattning, gynekologiska tillstånd, svagt immunförsvar och mycket mer.

Tui Na är en individuellt anpassad metod och är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten som går under benämningen TCM(Traditional Chinese Medicine).

En helhetsmetod

Tui Na är en helhetsmetod som berör hela kroppen och aktiverar meridianerna med dess akupunkturpunkter.

Tui Na påverkar organen, dess funktion och hela det ­energetiska systemet på ett positivt sätt enligt tradi­tionella kinesiska medicinska principer.

Tui Na aktiverar meridianer och punkter genom olika manipulationer med händerna i behandlande syfte. Metoden används för att på olika sätt balansera Qi/blod­flödet i meridianerna och för att återställa balansen ­mellan Yin och Yang.

Grundkurs i Tuina MAJ 2015

Nu i maj håller Helen en kurs i TuiNa massage i Eskilstuna. Anmälningsperioden har öppnat. Kursen är upplagd på 2 dagar. Vi lär oss grunderna i TuiNa massage där vi går igenom massagetekniker, förebyggande & behandlande metoder och vilka tillstånd som kan behandlas med TuiNa massage.

I TuiNa massagen lär vi oss muskel och ledjustering samtidigt som vi stimulerar akupunkturpunkter, både för kroniska och akuta besvär.

Kursen anpassas efter deltagarna, den lämpar sig såväl för privat bruk som komplement till professionella behandlingar. Vi går kort igenom Traditionell Kinesisk Medicin för att få en bättre förståelse för denna behandlingsform och därefter varvas teori och praktik. Helen lägger stor vikt på att vi ska lära oss genom att själva göra.

 

Tid: Lör-sön 16-17 maj, Lör kl. 10-17, Sön kl 9-16

Kostnad: 2850 kr inkl. kursmaterial och anmälningsavgift.

Anmälan
: Sker genom att betala in 900 kr per person till BG 847-3340. Maila till oss namn på de som deltar, vilken kurs och gärna bakgrund.

Kurslärare
: Helen Law Lundgren

Kontaktperson

Marlene Lundgren
073 626 33 52
info@halsokuren-tkm.com

Mer informaton och nedladdningsbart PDF.

 

>> Tillbaka till huvudsidan för kurser