Bota matintolerans i Eskilstuna | Hälsokuren Hälsocenter

Matintolerans

Människor som visar upp symtom på matintolerans förleds ofta av den medicinska expertisen och media att tro att deras tillstånd enbart finns i huvudet eller att dom behandlas för sina psykiska problem för tillståndet, snarare än för orsaken.

Även icke livshotande matintolerans ska aldrig underskattas då dess påverkan på lidande personer kan vara av stor betydelse, allvarlig påverkan på deras förmåga att leva normala friska liv.

Spridningen av matintolerans är enormt stor och bedöms som 45% av populationen kan vara påverkade. Många människor med matintolerans upplever mer än ett symptom. Symptomen kan ofta vara vaga och grund orsaken av problemen är inte alltid korrekt diagnostiserade.

De som har problem klagar ofta att de upplever sig vara i en ”dimma”, känner sig uppsvällda och trötta hela tiden. I grund och botten är matintolerans din kropps onormala reaktion på viss mat som kan manifestera sig på många olika vägar. Vissa människor kan ha ett symtom som tex svår huvudvärk medan andra har oturen att uppleva irriterad tarmsyndrom, migrän, hud- eller andningsproblem.

I själva verket så får många människor som lider av matintolerans diagnos i efterskott och först efter att ha tagit bort ”problemmaten” kommer insikten att de upplevt mindre symptom som ett resultat av intolerans i hela sitt liv!

>> Tillbaka till Matintoleranstest