Om Hälsokuren Hälsocenter

Om oss

Lång tradition

Helen Law Lundgren är 4:e generationens akupunktör och skapade Hälsokuren Häloscenter för 15 år sedan. Genom Hälsokuren Hälsocenter för hon vidare den kunskap nedärvd av hennes far och generationerna före.

Helen Law Lundgren

Helen Law Lundgren

Dipl. Akupunktör, lärare i traditionell kinesisk medicin, Qigong-instruktör och Leg. Sjuksköterska R.O.C. Medlem i Svenska Akupunkturförbundet.

Helen Law Lundgren är född och uppvuxen i Hongkong.Tredje generationen Law, Hälsokuren
Hennes pappa var läkare och enligt kinesiska traditioner gick ett yrke ofta i arv från pappa till son eller dotter. Hon är fjärde generationen inom Traditionell Kinesisk Medicin. Helen har en 5-årig akupunkturutbildning och en utbildning i västerländsk medicin motsvarande minst 40 högskolepoäng.

Hennes resa till Sverige
Hon började som sjuksköterska i Taiwan och förflyttade sig sedan vidare till Saudiarabien där hon jobbade som avdelningssköterska, där träffade hon Åke som kom att bli hennes man och på så sätt hamnade hon här i Sverige.

Nutid
Nu har Helen en praktik med huvudkontor och butik i Eskilstuna och arbetar även i Stockholm och Mariefred. Hon tar alltid patientens behov i första hand och hon prioriterar deras hälsa. Helen anser det vara viktigt att kombinera behandlingar med självhjälp. Att äta örter, teer och reglera sin kost för att på så vis återställa sin hälsa och för ett långvarigt välmående.

Aktiviteter
Helen följer med som reseledare på Kinaresorna. Hon talar flyttande kinesiska, både mandarin och kantonesiska, svenska och engelska. På Kinaresan får man möjlighet att lära känna den kinesiska kulturen på ett nytt sätt.

Hon håller i Qigongpass denna höst. Speciellt anpassad för de som känner att de har mycket stress.

 

Marlene Lundgren

Ansiktsbehandling, SAM-analys, TKM-lärling, administration

Även femte generationens kinesisk läkare jobbar och praktiserar på Hälsokuren där hon går som lärling under Helen.
Marlene har följt med Helen sedan barnsben och lärt sig om TKM. Hon har en ett-årig utbildning i TKM bakom sig och har praktiserat i ett kinesisk TKM-sjukhus i Nanchang, Kina. Marlene är även utbildad i Ekologisk Ansiktsbehandling och är certifierad att använda SAM-maskin som analyserar huden i ansiktet med hjälp av ett blå-svart UV-ljus. Hon finns tillgänglig för er som har frågor om behandlingar eller Traditionell Kinesisk Medicin, Hälsokurens klinik och allmäna frågor om Hälsokurens verksamhet.

 

 

Reklamvideo från 2008