Te

Te har sitt ursprung i Kina. Enligt legenden, upptäcktes te av den kinesiske kejsaren Shen Nong under Five Rulers eran. Kejsaren lockades av aromen från en brygd som kom till då några löv oavsiktligt föll ner i en kittel med kokande vatten. Han kunde inte motstå att smaka en klunk och sedan dess blev te en nationaldryck i Kina.

Konsten att göra te kallas "Cha dao", en av de mest betydelsefulla kulturer som Japan lärde av Kina.
Idag, när anledningen att dricka te har ändrats, är det den mest konsumerade drycken i världen. Man dricker inte te bara för avkoppling, utan det kan också hjälpa till att minska risken att få sjukdomar.

Te dricks av folk i hela världen. Det innehåller koffein vilket kan eliminera muskelsammandragningar. Det hjälper till att minska riskfaktorerna när det gäller hjärtsjukdomar, hög kolesterolhalt, högt blodtryck, med mera.

>> Te skyddar mot cancer. Läs artikeln i Svenska Dagbladet

Hälsokurens teer

Hälsokuren är godkänd importör av te och förser dig med olika specialteer som fungerar som hjälp vid meditation, för att förbättra hälsan och för att stärka motståndskraften. >>Läs mer om våra teer här.

  • Vi har en NY HEMSIDA MED WEBBSHOP, gå gärna in där för att göra en snabbare och enklare beställning genom paypal och faktura. Hemsidan och också webbshoppen är fortfarande under uppbyggnad. Alla produkter är inte uppe på sidan än men de flesta teerna går att finna på sidan.

    >>www.halsokuren.com/butik<<