Vårt te

En gång per år åker vi i Hälsokuren till Kina och Hong Kong med vårt systerbolag för att besöka olika teproducenter, där inspekterar vi teet och teodlingarna. Vi är ett litet företag som sätter våra kunder först och därför vill vi hitta det bästa för Er som kunder. Teet köps in utan mellanhänder och många av våra teer finns endast hos oss här i Sverige.

Vårt mål här på Hälsokuren är att våra TKM- patienter ska få uppleva det bästa av den österländska världen och dess positiva effekter.

Vi ger inte bra våra kunder kinesisk medicin utan också nya tekunskaper inom TKM. Kaffeälskande människor har med hjälp av våra fina teer gått över till att bli teälskare.

Hos oss kan du köpa löst te och paket med portionspåsar.

Vi har en NY HEMSIDA MED WEBBSHOP, gå gärna in där för att göra en snabbare och enklare beställning genom paypal och faktura. Hemsidan och också webbshoppen är fortfarande under uppbyggnad. Alla produkter är inte uppe på sidan än men de flesta teerna går att finna på sidan.

>>www.halsokuren.com/butik<<

Våra tesorter

Green Tea 50gram

Green Tea är en av de tre största icke alkoholhaltiga dryckerna i världen. Det är ett ofermenterat te som uppskattas av många människor i alla delar av världen. Det är inte bara vår dagliga dryck utan är också erkänt som en hälsoprodukt. Grönt te är ett av de teer som är kylande.

Grönt te förpackning

Pris: Löste 85kr/ca 50g (ej paketet på bilden)

 

Oolong te 50gram

Oolong te är mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te. Oolong innehåller mycket antioxidanter och detta te är bra vid matsmältning och hjälper magen att bryta ned fetterna vi äter. Detta är ett te som de med trögmage bör välja. Kallas även bantningste.

Oolong te förpackning

Tillsammans med ingefära och mynta används det ofta som en huskur mot förkylning och influensa.

Pris: Löste 50 gr 85kr/påse (ej paketet på bilden)

 

Tie Guan Yin 50gram

Tie Guan Yin är Kinas mest kända Oolong te. Alternativa stavningar av Tie Guan Yin är "Ti Kuan Yin" och "Ti Guan Yin". Tebladen som är ihopskrynklade när de är torra öppnar sig sedan när man lagar till sitt te. De avger då en något blomaktig, rostad och en ganska framträdande nötig smak. Tie Guan Yin påsar

Tie Guan Yin anses i Kina ha viktminskande effekter eftersom det ökar fettförbränningen och är ett värmande te.

Dessa blad kan även användas i matlagning, bakning och i salladen.

Bereds med en vattentemperatur på ca 90 grader i 2-3 minuter.

Pris: 85kr/påse

 

Vitt Te

White Silver Needles är ett av de exklusivaste teer man kan hitta i världen. Det kommer från Fujianprovinsen i Kina. Dessa bladknoppar är spetsiga och silvrigt ludna på utsidan och ger ett klart, ljust olivgrönt te.

Vitt te har en låg koffeinhalt och höga halter av vitamin C som gör att detta te kan drickas under hela dygnet. Vitt te har även en mycket mild smak som gör att man lätt vänjer sig vid det. Vitt te har enligt forskning effekten att motverka övervikt . Även om vitt te görs från samma buske som grönt te och svart te är bladen mindre behandlade och yngre när de skördas. Därför är halten av antioxidanter högre i vitt te.

Vitt te burkar

Pris: Löste 40 gr 85kr/påse

 

 

Rosen Te

Rosen Te är bra när du har svettningar, sömnproblem, ångest, oro, känslomässig spänning, hudbesvär, klimakterie/övergångsbesvär och PMS. Rosen te är även känt som skönhetste då det rensar levern och rensar magen och tarmarna. Som det gamla ordspråket säger "Skönhet kommer inifrån".

Rosen Te är bra för både kropp och själ.

Rosente burkar

Pris:  Löste 50gr 85 kr/påse

 

Bowel Movement Tea

Bowel Movement Tea bereds enligt örtrecept från traditionell kinesisk medicin. Det är en naturlig hälsoprodukt, vetenskapligt framställd av högkvalitativt grönt te och en blandning av medicinalväxter.

Detta te kan hjälpa vid magproblem orsakade av influensa och feber genom att ta sig an både den underliggande orsaken och symptomen. Det har effekt inom 24 timmar och magen lugnas. Bowel Movement te kan rensa bort det avfall som samlas i vecken på tjocktarmen så att kroppen kan göra sig av med gifter och renas.

Innehåller inga hormoner eller kemiska substanser. Det kan förbättra magens fuktioner och stimulera aptiten. Personer, som inte har förstoppning, och dricker detta te kan må bättre genom att de får balans och viktminskning.

Bowel Movement Tea förpackning

Pris: 180kr/paket

 

De-Tox (Guava) Tea

I Kina anses detta te reglera blodsockerhalten i kroppen och kan dämpa olika sorters sug. Anses även hjälpa till med matsmältningen och hjälper kroppen att rensa sig själv genom att bidra med extra kraft till de två reningsstationerna i kroppen, levern och njurarna.

De-Tox Guava Tea är rikt på fruktos och har en sötningsförmåga som är 60 procent starkare än vanligt socker, men har låg kalorihalt. Detta te är speciellt uppskattat av de som inte vill eller inte kan äta mycket socker, till exempel diabetiker. Observationer som gjorts av fysikerna vid ARMA framhåller fördelarna med att dricka De-Tox Guava Tea som en del av en varierad, balanserad och lämplig diet för att begränsa sockerintaget.

 Detox Guava tea förpackning

Pris: 170kr / 30 påsar

 

Colego TuiCha

Colego TuiCha te kommer från staden Pu-ehr. Det är fermenterat och lagrat 15 år, ett mycket speciellt te som kanske kan kräva en viss tillvänjning.

I Kina ses detta te som en hälsodryck som sänker blodfetter, hög kolesterolhalt och i väst är det känt som "bantningste".

Detta te dricks bäst med maten då det är ett matsmältingste som hjälper kroppen att bryta ner de fetter, oljer och annat som finns i den maten du ätit. Colego hjälper även magen när man ätit en alldeles för stor maträtt och genom att dricka detta te slipper ud den vanliga "matkoman".

Colego TuiCha te förpackning

Vi är de enda i Sverige som har detta te!

Pris: 170 kr / 30 påsar

 

Krysantemum Te (Chrysanthemum)

Enligt kinesisk medicin är Krysantemum bra mot

  • stress
  • irritation
  • förkylning
  • huvudvärk, migrän
  • högt blodtryck
  • hudproblem, eksem
  • dämpar inflammationer

Krysantemum te burk

Pris: Löste 50gr 85kr/påse

(Även känt som: Krysanthemum, Crysantemum,
Crysanthemum, Kryssantemum)

 

Beauty Tea

Bra för levern, att rensa orenheter och att lösa energiblockering.

Mandarin te

Det här är ett Pur-eh te som har lagrats i mandarinskal för att få en frisk smak och doft av mandarin.

Mynta Te

Underbart väldoftande te med lugnande effekter. Bra vid förkylningar och bladen kan användas i sallad.

Detta te hjälper till att harmonisera både mage och sinne.

Vitt ginseng Te

Ett uppiggande te som kan komma att förbättra din allmänna hälsa.

>> Tillbaka till toppen av sidan

 

Obs! Vid köp av teer och örter finns det ej öppet köp eller byte, vi kan tyvärr inte garantera teernas kvalité vid returer.